BK-Rönnberg: ”Jag bad spelarna om ursäkt”

BK:s tränare Andreas Rönnberg tar förlusten borta mot Cocks i övre slutspelet på sina axlar. När matchen stod och vägde gick några domslut emot BK. Rönnberg kunde inte hålla tand för tunga, utan skällde på domarna – brände propparna (på idrottsspråk). Det blev en två minuters utvisning för en spelare och Cocks kunde glida ur skruvstädet och vinna med 30–29 (13–16).

– Jag har bett spelarna om ursäkt. Jag är lite besviken på mig själv. Jag borde ha tänkt efter bättre, veta vad följderna blir när man munhuggs med domarna. Jag gjorde kanske ett fel byte på slutet och segern gled oss händerna. Jag tar fullt ansvar för mina handlingar, säger Andreas Rönnberg.

Han ger hela laget en eloge trots förlusten. Trots att det var han som från sidan gjorde misstagen, kom laget ändå bra tillbaka och hade Cocks riktigt ordentligt i gungning.

När sex sekunder av matchen återstod kvitterade Sebastian Säkkinen från sin högerkant till 29–29 och sedan hann Edson Imare göra 30–29. Innan slutsignalen hade Säkkinen ett friläge och kunde ha kvitterat till 30–30, men han drämde bolluslingen i stolpen. Så här nära den här säsongen har inte BK varit att knipa poäng av serieledaren.

– Jag är nöjd med vårt försvarsspel. Också lagspelet fungerade bra. Vi steg ordentligt mot Cocks skyttar och det tog udden ur deras anfallsspel.

– Det är såhär vi försvarsmässigt skall spela. Och det skall vi finslipa på tills slutspelet börjar. Vi visade att vi kan rubba Cocks när vi försvarar bra. Och målvakterna gör viktiga räddningar.

Men en förlust med ett eller fem mål är alltid en förlust och ger noll poäng i tabellen. Rönnberg suckar lite lätt och svarar:

– Precis så är det.

Cocks hade redan i slutet av andra halvlek 27-21 – plus sex bollar och nästan segern i sin hand. Men BK kom än en gång med sin kända offensiva slutspurt och kvitterade vid 29–29.

– Det är Jac Karlsson som gör många fina saker. Cocks spelade med sju man mot sex, men tappade bollen till Karlsson som avslutade med bollen i tomt mål.

BK fick också i den här kampen klara sig utan Nico Rönnberg. Tränaren säger att det är onödigt att spekulera om utgången mot Cocks om Nico Rönnberg hade varit med på banan. Hur länge han stannar borta på grund av ryggskada är oklart.

– Nu blir det landslagsuppehåll. Men kanske han redan efter den kan var med oss igen, säger Andreas Rönnberg.

BK har två omgångar kvar i övre slutspelet, mot HIFK borta (16 mars) och GrIFK hemma (18 mars). Grankulla ligger två i tabellen, en poäng före BK. De två sista kamperna blir viktiga för karislaget.

– Andraplatsen i tabellen är målet. Och den måste vi fixa hem, säger Rönnberg.

Ducca Nyman

Andra nyheter