BK-Heinonen fällde GrIFK – 31-24

BK:s handbollsmålvakt Mikael Heinonen hade en bra eftermiddag i Sisu-Arena mellan stolparna i matchen mot Grankulla IFK. BK tog första segern i ligan, 31–24 (14-11).

Heinonen stod för elva kvalificerade räddningar, en straffräddning och ett mål. Plus en rad halvräddningar. Mycket bättre kan man inte begära.

-Nåja. Alltid kan man spela bättre. Men visst är jag nöjd med insatsen. Hela laget spelade bra. Jag tycker att vi har en riktigt bra trupp, rörligt 5:1 försvar, vilket verka passa oss, säger Heinonen.

BK:s försvarsspel var både i första och andra halvlek riktigt bra. Att låta grankullalaget göra elva mål i första halvlek och 13 i den andra är nästan godkänt. Bara i ett skede i första halvlek blev det för stillastående. GrIFK kom från 6-0, till 6-4 och 7-6. Här tog tränaren Andreas Rönnberg time out och fick fason på försvarsmuren. Men utan Heinonens räddningar kunder det ha blivit tufft.

Anfallsspelet är som vanligt BK:s starka sida. Victor Westerlund ser ut att ha fått fason på sitt spel. Åtta skott och sex mål är hyggligt. Men det som mest imponerade var de fina framspelningarna. Först till Sebastian Säkkinen och i andra halvlek till Albert Lindholm.

Lindholm gjorde fem mål på sex försök och ordnade en straff. En riktigt bra insats. Dessutom har han ramar som behövs i handboll. Säkkinen vilade i andra halvlek, men hade tre mål, en straff, på fem försök. Ytterspelet är något BK i fortsättningen kan anamma mer.

Linus Lindberg i centrumförsvaret ser ut att gå mot en riktigt prima säsong. I offensiven blev det fyra mål. I andra halvlek åkte han i anfallet ut på vänsterkanten. Men helhetsinsatsen var riktigt stabil.

Jack Karlsson i mitten fick i slutet av andra halvlek punktmarkering. Men innan det hann han stå för en hel del finurligheter i anfallsväg. Karlsson står för ett spelmål, två straffar och en bränd. Kennet Dahlberg kom in på linjen i andra halvlek och tog vara på chanser han fick, två mål.

BK var aldrig i matchen hotat. Grankulla har ett ungt lag. BK:s bästa är utan tvekan målvakten Heinonen, Victor Westerlund och Linus Lindberg.

Ducca Nyman

Andra nyheter