BK håller hemmaplansfavör – 26-22

BK:s mannar har den här säsongen bara siktet inställt på en sak – BK-tåget skall gå rakt ända fram tills ny vimpel hänger uppe under taket i handbollshallen. I den första semifinalen mot Cocks blev det seger, 26-22 (13-12) och ”konduktörerna” (om man så vill) håller tillsvidare hemmaplansfavören. Ny kamp på onsdag i serien om bäst av fem matcher.

BK har i övre slutspelet, i de tre senaste matcherna, idel segrar över riihimäkilaget, 31-25, 35-31 och 32-27. Ett psykologiskt övertag och har det också efter den första semifinalmatchen. Cocks bytte inför semifinalerna överraskande ny tränare. Lasse Boesen från Danmark fortsätter där Kaj Kekki slutade. Mot den bakgrunden kunde BK vänta sig någonting nytt, överraskande drag från gästernas sida.

– Vi anade nog att Cocks kommer med något nytt. Och i den analysen träffade vi nästan rätt, säger Oscar Kihlstedt, som var en av planens bästa spelare. Tre stjärnor och sex mål. Cocks försökte i vanlig ordning med fysiskt starkt spel. Hårt från början och på gränsen till det tillåtna. Det vållade en rad utvisningar, som BK kunde ha utnyttjat bättre.

– I numerärt överläge, sex mot fem, eller sju mot fem spelare kunde vi ha spelat smartare. Här hackade det emot och måste vi analysera vad som inte riktigt stämde, säger Kihlstedt. Han säger att efter den här matchen har Cocks lite visat upp av sina nya kort. Nu vet man hur riihimäki laget tänker, agerar.

– Den första kampen var tuff och fortsättningen blir inte lättare. I andra halvlek fick vi försvarsspelet att stämma bättre. Och även om det inte var riktigt vår bästa match känns det ändå jäkligt bra med seger.

Kihlstedt säger att ett slutspel alltid är ett slutspel.

– Då är det alla gånger inte finlir som gäller.

Nej. Det stavas KAMP.

Ducca Nyman.

Andra nyheter