BK gjorde det viktigaste mot HIFK – seger

BK:s lagkapten Jac Karlsson säger att BK och HIFK inte spelade någon vacker handboll. Men hemmalaget gjorde det viktigaste – ordnade seger och två poäng. BK vann kampen i övre slutspelet med 37-33 (20–18)

Ännu med sex minuter kvar att spela hängde HIFK envist fast i BK-skjortorna. Men sedan såg Jonathan Roos (34-33), Oliver Norlund (35–33), Jac Karlsson (36-33) och Jonathan Roos (37-33) till att poängen stannade i Karis.

– Vackert var det inte, men kanske en match i publikens smak? Funderar Karlsson.

– Men trots att HIFK envist hängde med var jag inte orolig. Det fanns gott om tid kvar att avgöra, vilket vi också gjorde.

Han säger att BK var usla i försvarsspelet och när försvaret inte fungerar blir det heller inte några kontringar.

– Där har vi det största problemet ikväll.

BK fick också klara sig utan Nico Rönnberg. Han skadade sig i cupfinalen mot Cocks och har vilat hela veckan. Och ett BK utan Nico Rönnberg är lite som en fallskärmshoppare utan fallskärm.

Karlsson säger också att när truppen sedan säsongsstarten har decimerats börjar det också synas på spelet i matcherna.

– Den senaste veckan har vi på träningarna varit få utespelare plus några målvakter. Och då blir inte träningarna maximalt bra, vilket sedan syns i matcherna, säger Karlsson.

I finalen i cupmatchen mot Cocks, som det gästande laget vann med 32–28 (14–14) var det enligt Karlsson hugget som stucket.

Har BK spelmässigt närmat sig Cocks?

– Vi hade lika bra kunnat vinna den matchen. Vi hade inte marginalerna på vår sida. Med en räddning här eller där och kontringar som bonus hade vi kunnat ta hem cup-kannan. Men inte den här gången, säger Karlsson.

Ducca Nyman

Andra nyheter