BK förbereder sig för Europa cupen

BK-spelarna behövde inte bryta ryggarna av sig i matchen i handbollsligan mot Grankulla IFK. Segersiffrorna 37–21(20–7) hade kunnat vara betydligt större om laget hade gått för hundra procent i 60 minuter. Nu blev andra halvlek rumphuggen, spelet och tempot sjönk betydligt jämfört med första halvlek.

Om en vecka får BK bekänna färg när man öppnar för spel i Europa cupen mot turkiska Spor Toto SK. Det är nästan 20 år sedan Karislaget senast spelade ute i Europa. Det är på tiden att man kommer ut igen.

Om Grankullamatchen finns inte mycket att säga annat än att det är synd om tränaren Mikael Källman. Han får hålla tillgodo med de spelare styrelsen skrapar ihop. Men man kan också fråga sig var Grankulla skulle stå idag utan tränaren Källman? Han gör säkert sitt bästa. Men det var en erbarmlig uppvisning i Karishallen.

BK däremot spelade en verkligt bra handboll i första halvlek och framför allt försvarade hemmalaget bra. Och det är en orsak till att det gästande laget bara gjorde sju mål under den första halvtimmen.

Miska Henriksson, Oscar Kihlstedt, Igor Skyba och Nico Rönnberg spelade både tufft och starkt i centrum i försvaret. Skyba ser ut att bli en riktigt bra tillgång. Stark i kamperna på linjen och han ”bollade” rätt friskt med de lätta anfallsspelarna i GrIFK. Och i anfallet finns det styrka så det räcker till.

Jac Karlsson gjorde debut efter sin skada vid 13–4 i första halvlek. Och när han är med skall det åtminstone i anfallet vara en japanare. Så också nu. Men ”värdens bästa Karlsson” är glad att vara tillbaka på banan igen.

– Jag hade nog kunnat spela hela matchen. Men nu fick också de övriga spelarna speltid. Och det är inget fel på det. Vi har ett bra lag på gång.

Han säger att han är redo för båda matcherna i Europa cupen.

– Absolut.

– Och vi har en lite fördel då vi får spela båda matcherna hemma i Karis. Alla är förberedda och alla har väntat på att få spela mot utländskt motstånd, säger Karlsson.

Super-Rönnberg stod för 14 mål, sex på straffar. I andra halvlek vilade han men gjorde ändå några sporadiska inhopp. Och i målet gjorde Mixu Heinonen en stark insats mellan stolparna plus två spelmål när GrIFK tog ut målvakten med en spelare utvisad. BK gjorde fem mål i tom bur – det var tyvärr i det gästande laget en aning håglöst anfallsspel.

Miska Henriksson blir bättre och bättre i försvarslinjen. Också Alex Lignell växer till sig. Och på anfallsspelet är det heller inget fel.

BK har en stark trupp. Ingen tvekan om saken. Robin Sjöman börjar vara helt återställd. Kihlstedt är från tidigare ett säkert kort. Linus Sjöman vänster sexa och Abbe Lindholm höger sexa är stabila. Sebastian Säkkinen och målvakten Rony Léven vilade hela matchen.

Oliver Nordlund och Jonathan Ekman kompletterar i anfallet. Det gör att tränaren Andreas Rönnberg börjar ha många alternativ att laborera med. Och det måste kännas skönt.

För efter Europacup äventyret väntar serieharvandet igen – och det mot Cocks från Riihimäki. Den matchen spelas hemma onsdagen den 9 november med start kl. 19.00.

Och blir det avancemang i Europa cupen väntar en härlig handbollsvinter. Kan det bli bättre?

446 personer såg matchen i Karis.

Ducca Nyman

Andra nyheter