BK fick dra på sitt blåställ mot Dicken

Det var en arbetsseger. Och BK fick slita ont innan Dicken slutligen var besegrat. Matchen i övre slutspelet vann BK i en nästan fullsatt hall 28-25 (13-14). Den här gången fick finliret ta några steg tillbaka och grovjobbarna steg i stället in på banan.

Och båda lagen försvarade tufft. Dicken vägrade lägga sig platt och det var ett annat drumsölag, än som föregående gång gästade Karis idrottshall. Med tränaren Björn Monnberg på bänken är Dicken ett betydligt farligare och helt annat lag.

Matchen avgjordes i mitten av andra halvlek. Dicken bestämde lite takten till 19-19. Sedan kom en kort dyster period där BK tog över. Men den riktigt mörka stunden kom vid 23-22. Där ryckte BK till 28-24 och hade matchen under kontroll.

Max Granlund i Dicken funderar säkert över vad som hände vid ställningen 25-21. Dicken hade frikast, men Granlund fumlade med bollen. Jac Karlsson var med på noterna, snappade åt sig den och kontrade in 26-21 och BK och anhängarna kände doften av seger, seger och två poäng.

BK:s starka fyrväppling i försvarslinjen är onekligen Markus Viitkar, Jac Karlsson och Oscar Kihlsted. Också Nico Rönnberg slet ont. Han hade kanske inte riktigt sin bästa dag trots åtta mål (en straff).

BK höll i första halvlek noggrant koll på Dickens anfallsspel. I början var det Jac Karlsson som stötte mot Dickens skytt Max Granlund. Senare tog Miska Henriksson den rollen. Det här tog udden ur Dickens försök och det var bara i mitten Benny Broman som fick lägen. Men ensam orkade han inte hålla igång kvarnen. Armi Pärt är både stor och stark, men fick lite speltid.

BK:s vänsterflank i försvaret läckte nästan som ett soll. Dicken fick loss Anton Rémy, som nätade säkert, sju mål och höll Dicken med i matchen. Senare stängde också BK den vägen.

Markus Viitkar är ett fynd. Rena väggen i försvaret, rena giftet i anfallet. Och det tack vare sin styrka. Nu gjorde han fyra mål, skaffade fyra straffar och en rad utvisningar åt motståndaren. Och kunde ha fått med sig några utvisningar till. Kvällens domarlinje var inte den bästa. Båda lagen led lika mycket.

– Det var en tuff kamp. Ingen lätt seger för oss. Jag tycker ändå vi spelade en hygglig första halvlek. I den andra försökte vi springa lite mer, men vi jobba extra hårt, säger Viitkar.

– Det blev till slut seger och två poäng. Det är det viktigaste, säger Viitkar i sin första intervju på svenska.

– Gick den bra? Frågar han.

Ducca Nyman

Andra nyheter