BK basa upp Sjundeå på två fronter

När BK-46 basar upp Sjundeå IF i handboll skall det göras ordentlig – och på två fronter. Herrarna vann sin match borta i Sjundeå med 35–19 (17–10) och damerna i hemmahallen med 26–18 (17–7).

Herrmatchen i Sjundeå lockade 140 och dammatchen i Karis lockade 167 betalande åskådare.

– Jag tycker det är lite märkligt att det arrangeras en både dam- och herrmatch på samma dag och samma klockslag. Båda klubbarna vill ju ha så stor publik som möjlig i sina hallar. Även om matcherna spelas på olika orter i olika hallar. Jag undrar riktigt hur förbundet har tänkt här, funderar BK-tränaren Andreas Rönnberg.

Men i herrkampen hade gästande BK inte något problem för nu var starten något helt annat än i föregående hemmamatch mot Dicken.

– Den här säsongen har vi haft några matcher som varit tröga, men mot Sjundeå var inställningen bra, riktigt bra. Och en sådan här inställning måste vi ha match som match, säger BK-tränaren.

Han säger att målvakten Rony Léven spelade upp sig ju längre matchen framskred.

Sjundeå hade i första halvlek en period på tio minuter då målskyttet stod stilla. Från ställningen 9–6 gick BK till 16–7 och kampen var inpackad – och bara hemresan till Karis återstod…

BK:s lagledning ligger däremot inte heller på latsidan. Nyligen har man förlängt kontraktet med tränaren Andreas Rönnberg på två år.
– Jag har en tid diskuterat med ledningen och nu känns det bra när förhandlingarna har landat. Jag trivs i klubben, trivs att jobba som tränare och med spelarna, säger Rönnberg.

Han säger att det bra med kontinuitet i klubben. Spelarna vet vem som är tränare och förtroendet tränare-spelare stärks.

BK:s följande hemmamatch är om en vecka mot Grankulla IFK. Ett av seriens formstarka lag. De fyra senaste kamper har slutat i segrar. Sedan väntar final four i den finländska cupen. Den turneringen spelas i Karishallen.

Ducca Nyman

Andra nyheter