BK av med Grankulla komplexet

– Vi har nog inom laget snackat att vi inte reser till Grankulla den här säsongen mera, säger BK:s lagkapten Jac Karlsson efter lagets seger 32–27 (14–13) i grottan och BK leder nu 2–1 i matcher. Avgörandet faller på onsdag då lagen möts igen i karishallen.

– Det var skapligt med karisbor på läktaren i Grankulla. Verkligt härligt att spela inför en sådan publik. Hoppas vi har lika många och lite till på onsdag i hemmamatchen.

Grankulla har verkligen gjort semifinalerna sura för BK, som nu har hemmaplans favör och kan avgöra.

– Matchen skall förstås spelas först, påminner Karlsson.

Matchen i Grankulla grottan var hela tiden jämn. BK ledde ibland med tre pytsar. Men hemmalaget slet ordentligt och kom ikapp BK några gånger.

Men kanske Anthony Hellakoskis skada i andra halvlek inverkade mentalt på hemmaspelarna? BK fick bättre kontroll och kunde sedan sakta men säkert glida sin väg.

– Efter vår första match i hemmahallen ser spelet bättre ut. Vi har snackat igenom läget hur vi vill att GrIFK skall spela i sitt anfallsspel. Vi får det dit vi vill ha det, men fortfarande gör vi sedan en del missar i vårt anfallsspel, säger Karlsson.

Grankulla ledde med 24–23 när tio minuter återstod. Men sedan kvitterade BK och avgjorde sedan definitivt.

– Vårt försvarsspel börjar fungera bättre och bättre. I anfallsspelet kommer vi också till bra lägen, men sedan missar vi chanserna lite väl ofta, säger Karlsson.

I BK har stjärnan Nico Rönnberg skärpt sitt eget spel. Nu är han lite ”mindre envis”. Resultatet är också därefter – bra på bortaplan med nio mål.

BK hade också lite problem när GrIFK i anfallet spelade 7–6 man. Men sedan började BK målvaktsspel stämma en aning bättre och man lyckades vända kampen.

BK och Grankulla möts igen på onsdag i karishallen och på ”BK-tid” kl. 19.00,

Ducca Nyman

Andra nyheter