BK-46:s lagbyggen snart i hamn

Några bitar ska ännu läggas till, men i det stora hela börjar BK-46:s lagbyggen vara kompletta både på dam- och herrsidan.

På herrsidan fortsätter man med i stort sett samma spelartrupp som förra säsongen, då man som bekant vann FM-guld.

– FM-guldet var ett projekt som vi jobbade för i åtta år. Nu är målet att hållas kvar på samma nivå. Lagbygget inför nästa säsong har varit enkelt i det hänseendet att i stort sett alla spelare varit villiga att fortsätta, säger BK-46 Handbolls ordförande Roger Roos.

Bland bortfallen noteras Victor Westerlund som valt att avsluta sin handbollssatsning medan estniska förstärkningen Markus Viitkar gått vidare för spel i Sverige.

– Det vi ännu söker efter är en ny center. För tillfället provtränar en ukrainsk spelare med laget och det ser lovande ut. Tack vare bra bredd och yngre spelare på väg uppåt kommer vi långt med eget material, säger Roos.

Förutom försvar av FM-titeln gör sig BK-herrarna redo för spel i Europacupen. Vilket motståndet blir klarnar i juli. Däremot har BK valt att avstå sin möjlighet att delta i Europaligan.

– Europaligans krav på faciliteter gör att det inte är möjligt att spela matcher i Karis på ett ekonomiskt hållbart sätt, konstaterar Roger Roos.

BK-46:s damlag återvänder nästa säsong till FM-ligan och får fin förstärkning i form av tidigare Piffen-spelarna Patricia Anckar och Joanna Perho.

– Några BK-spelare har ännu inte fattat beslut om fortsättningen bland annat på grund av studier. Som helhet ser lagbygget ändå bra ut även för damernas del, säger Roger Roos.

Andra nyheter