BK-46 möter turkiska Spor Toto under intensiv handbollshelg i Karis

Helgen i Karis idrottshall är vigd åt internationell handboll då BK-46 på fredag och söndag tar sig an turkiska Spor Toto SK i andra omgången av europeiska EHF-cupen.

I BK-lägret ser allting bra ut inför fredagens öppningsmatch av dubbelmötet.

Hela truppen är i spelskick, inklusive lagkaptenen Jac Karlsson som gör sin andra match efter långvarig frånvaro på grund av skada. Liksom resten av laget är han taggad inför mötet.

– Det är alltid intressant och roligt att få spela mot ett helt nytt lag, säger han.

Även Andreas Rönnberg rankar matcherna som några av de mest intressanta under hans tid som tränare.

– Det är roligt att förbereda laget inför mötet av en motståndare man aldrig spelat mot tidigare, samtidigt som det gäller avancemang i en europeisk cup.

Vad vet ni om Spor Toto?

– Det är ett rätt storvuxet lag som spelar fysisk och internationell handboll men som ser lite sårbart ut för kontringar. Det borde passa oss bra. Vi kommer att försöka slå dem med vårt tempo, säger Rönnberg och ser också en liten fördel i att bägge matcherna spelas på hemmaplan.

Både från föreningens och lagets sida hoppas man på bra uppslutning då BK-46 återvänder till internationella cup-sammanhang efter en paus på 19 år.

– Publikens stöd är viktigt för oss. Stämningen i hallen skulle gärna få vara samma som under slutspelen i FM-ligan förra säsongen, säger Andreas Rönnberg.

Från Spor Totos sida räknar tränaren Serdar Seymen och lagkaptenen Alp Eren inte med många egna supporters på plats i Karishallen. Orsakerna till att laget valt att spela båda matcherna i Karis är praktiska. Med späckat schema i hemmaligan skulle returen ha varit svår att boka in. De uttrycker sin respekt för det finländska motståndet.

– Vi har tittat på några av BK:s spel och räknar med att det kommer att bli två tuffa och utmanande men förhoppningsvis också intressanta matcher.

Fredagens match i Karishallen startar kl. 19, söndagens match kl. 12.

På bilden: BK:s Andreas Rönnberg och Jac Karlsson tillsammans med Serdar Seymen och Alp Eren från Spor Toto SK.

Andra nyheter