BK-46 förbättrar möjligheterna till handbollssatsning

En ny satsning på juniorsidan inleds i höst i BK-46 under ledning av trion Tomas Mecklin, Benjamin Olsson och Eddie Pråhl.

Målgruppen är de äldsta pojkjuniorerna och målsättningen från föreningens sida är att ge de juniorer som vill möjligheten att verkligen satsa på handbollen.

– Vi strävar till att projektet ska bli mångårigt och leda till att flera spelare väljer att fortsätta sin handbollskarriär upp i högre ålder. Den vägen får också representationslaget en större bredd i framtiden, säger BK:s vice ordförande Kim Ahtola.

Tomas ”Mecca” Mecklin har värvats som huvudtränare.

Mecklin är ny i BK-sammanhang men har lång tränarerfarenhet, bland annat från KyIF, flicklandslaget och senast från damlandslaget där han parallellt med BK-uppdraget fortsätter i uppgiften som assisterande tränare.

Han tycker att BK-värvet ska bli intressant.

– Förutom att BK har en bra grupp av unga spelare på gång finns det ett jättebra stöd i form av människor med föreningshjärta som verkligen vill satsa och jobba för det här. Det hör till saker som jag uppskattar och som fick mig att tacka ja till uppdraget, säger han.

Arbetet med att lägga upp säsongsplanen tillsammans med hjälptränaren Benjamin Olsson och fystränaren Eddie Pråhl pågår som bäst.

– Vi kommer att jobba för att ge spelarna möjlighet att nå sina mål och för att hålla deras handbollsintresse uppe. Det är ett långsiktigt projekt och första året kommer mycket att handla om att systematisera och bygga upp gemensamma träningsrutiner som alla känner till och vet hur fungerar. Det kommer att krävas mycket kommunikation – med spelare, lagledning och föreningen. Över lag kommer vi att köra mycket på spelarnas villkor, säger Tomas Mecklin.

Från vänster: Benjamin Olsson, Tomas Mecklin och Eddie Pråhl. Från bilden fattas lagledaren Tobbe Lindholm.

Andra nyheter