Andreas Rönnberg räknar med ett taggat Cocks

BK-tränaren Andreas Rönnberg har så gott som fullt manskap att ställa upp då semifinalserien mot Riihimäen Cocks inleds på lördag (23.4).

Jac Karlsson är ur spel för resten av säsongen på grund av skada. Däremot är Markus Viitkar tillbaka i laguppställningen efter att tidigare ha varit tvungen att stå över några matcher på grund av hjärtproblem.

– Markus har genomgått alla tester och man har inte hittat något fel. Han kan vara med för fullt, vilket vi är jätteglada över, säger ”Gea”.

Hur ska ni kompensera frånvaron av Jac?

– Jac var borta redan under de sista slutseriematcherna. Då var det i stället andra spelare som klev fram och tog en större roll, bland annat Oscar Kihlstedt och Alex Lignell, som lyckades bra.

Hurdan semifinalserie kommer vi att få se?

– Jag tror att det blir jämnt. Innan pausen kändes det som att vi hade ett litet övertag men sedan dess har Cocks bytt tränare vilket säkert gett dem nytändning. Cocksspelarna vill säkert visa upp sig från sin bästa sida och kommer att vara mer taggade än de varit under de senaste matcherna.

BK går in i semifinal med en svit på 15 vinster – vad har det för betydelse?

– Det känns som att det inte har så stor betydelse i och med att matchpausen varit så lång. Skulle spelet efter slutserien ha fortsatt utan uppehåll skulle vi kanske haft ett litet övertag, men nu är förutsättningarna helt andra. Det som kommer att avgöra är vem som är bäst för dagen, lyckas med de taktiska smådetaljerna och vill lite mera.

Även om spelpausen kom mitt i BK:s flow har den också haft sina fördelar.

– Det var många spelare som kände sig slitna och hade lite skavanker. Nu har vi haft tid att återhämta oss och det är bara för oss att köra på. Förhoppningsvis kommer det mycket publik till hallen direkt från första semifinalmatchen.

Foto: Patric Westerlund

Andra nyheter