Albert Lindholm och Linus Lindberg klara för fortsättning

BK:s lagbygge inför nästa säsong avancerar, då både Albert Lindholm och Linus Lindberg tecknat på för två år till.

– Vi har ett intressant lag på gång vilket motiverar. Det är bra stämning och vi har roligt tillsammans på träningarna även om dom är tuffa, säger högeryttern Albert ”Abbe” Lindholm.

Lindholm, som nyligen fyllt 26, återvände till moderklubben BK-46 hösten 2016 efter några säsonger på annat håll och har representerat herrlaget sedan dess. Jobb på ett företag i Horsbäck och bostad på några minuters avstånd från idrottshallen ger bra förutsättningar för satsningen och han är nöjd med säsongen så här långt.

– Det egna spelet har gått små steg framåt hela tiden. Roligt skulle det förstås vara att få spela inför publik igen.

Åttonde spelaren saknad av laget

Också Linus Lindberg konstaterar att han trivs bra i BK och därför gärna fortsätter.

– Jag får den speltid och förtroende jag vill ha och kan fortsätta utvecklas som spelare.

Lindberg fyller 21 i vår och studerar vid sidan av handbollen till byggnadsingenjör vid Novia i Ekenäs. Inom handbollen vill han i något skede gärna prova på spel utomlands.

– Det är målet, men det är inget det är brått med.

Hur skulle du kommentera ditt eget spel den här säsongen?

– Det har varit lite från och till, men huvudsaken är att laget vinner, säger Lindberg som från att tidigare ha spelat ytter nu också fått visa sina talanger som back.

Även han saknar publiken.

– Vi har en oerhört bra publik i Karishallen och det kanske märks i vårt spel att den nu inte finns på plats och ger oss den där extra boosten. Men vi måste givetvis följa restriktionerna.

Utöver Albert Lindholm och Linus Lindberg är det sedan tidigare klart att också Jac Karlsson fortsätter i BK nästa säsong.

Andra nyheter