”Abbe” Lindholms kväll i Arenan

BK:s högersexa i anfallet, Albert ”Abbe” Lindholm brukar inte i handbollsmatcherna i ligan göra något större väsen av sig. Han sköter sitt och det brukar vanligtvis räcka till. Men mot Grankulla IFK bjöd han ändå på lite extra – nio spelmål på tio försök och matchens lirare, tre stjärnor. Helt befogat. BK vann 31-25 (13-12).

– ”Abbe” på sin kant gör en riktig prima insats. Han fick chansen och tog vara på den. Jag försöker rotera spelarna för att de skall få visa upp sig. Övre slutspelet blir tufft, med täta matcher. Och precis alla spelare behövs, precis alla, säger tränaren Andreas Rönnberg.

– Jaha. Blev det nio pytsar. Jag brukar inte under matchen räkna målen. Men helt godkänt, säger Lindholm.

Han säger att BK i första halvlek inledde lite tamt. Men i den andra blev det bättre tempo, och då trilla GrIFK av pinn. Matchen dog.

– Vi började springa mer, höjde lite mer på tempot. Jag tycker att vi gjorde en hygglig insats, säger lite anspråkslöst Lindholm.

BK spelade i första halvlek med Jac Karlsson-Markus Viitkar-Oscar Kihlsted i mittförsvaret. Och här har BK hittat en riktig vägg. Granis anfall kom inte igenom. Men laget bet sig ändå hårt fast i matchen och på grund av BK-missar i anfallet lyckades hemmalaget inte rymma – även om kanske planen var sådan?

I andra halvlek kom Nico Rönnberg (han satt på bänken i första) med och det blev genast mera tyngd i anfallet. Han började med att spela läckert fram Robin Sjöman till tre fullträffar och BK började få en liten lucka till GrIFK. Målsaldot stannade på fem sylar.

– Det tog lite tid innan vi hade en större lucka till gästerna. Vårt anfallsspel var lite för stillastående och så saknade vi intensitet i spelet. Men vi hade en tuff kamp mot Cocks och det kanske fortfarande känns i kropparna, funderar Rönnberg.

Mixu Heinonen i målet gjorde en bra insats. Fjorton kvalificerade räddningar är helt godkänt. Viitkar är rena björnen i försvaret och börjar allt mer finna sig till rätta i laget.

– Han är en viktig spelare för oss. Framför allt i försvaret tar han ett stort ansvar, säger Rönnberg.

Jac Karlsson spelade nästan bara i försvaret i första halvlek. I slutet bjöd också Karlsson- Rönnberg på en liten uppvisning, och en snygg sådan. Karlsson spelade Rönnberg snett på kanten till höger fri och han försökte avsluta med en ”backhand” (armen och bollen bakom sin rygg). Men bollen på mållinjen hamnade mellan Granimålvakten Patrik Roslanders ben.

Det här kan man bra bjuda på när matchen är under kontroll.

Ducca Nyman

Andra nyheter