Etela
Roth
Celsa Steel
smliiga smsarja kasipallo kasipallo
 
Etela
Roth
Celsa Steel
herrar lagfoto

BK-46 klart för semifinal

(Västra Nyland)

Karislaget BK-46 spelar semifinal i herrhandbollens FM-liga. Det blev klart när laget bortaslog Atlas med 34–24.


Även om den övre slutserien ännu inte är färdigspelad så är BK-46 klart för semifinal. Lördagens bortaseger mot Atlas såg till att avståndet till lagen bakom är tillräckligt stort.

– Vårt huvudmål var att nå semifinal och vi klarade det med bravur i och med att platsen är säkrad redan i det här skedet. Men förstås vill vi också spela final, det behöver man inte sticka under stol med, säger BK-tränaren Mikael Källman.

Men Atlas gav sig inte enkelt i hemmahallen. Första halvleken var jämn och det var hemmalaget som ledde i långa stunder. Mot slutet av halvleken kom ändå BK i kapp till 10–10 och i den 23:e minuten gjorde Andreas Rönnberg 11–10.

Det följde Topias Laine upp med att göra 12–10 och i paus ledde BK med 15–13.

– När vi ledde under med 9–6 tog jag en timeout och då talade vi ihop oss. Efter det klarade vi av att höja intensiteten, säger Källman.

BK ryckte

Efter paus lade BK i en högre växel och lämnade Atlas bakom sig. I den 43:e minuten ledde BK med 24–18 och matchen var så klart avgjord.

Till slut vann Kariskillarna med 34–24. Andreas Rönnberg var BK:s bästa målskytt med elva fullträffar.

– Vi var bra på flera plan, till exempel i försvaret men också på våra kontringar. Orsaken till att vi hade många målskyttar var helt enkelt den att vi lyckades öppna upp Atlas i andra halvlek, säger Källman.

Serien fortsätter på tisdag kväll när Cocks kommer till Karis.

Atlas-BK-46 24–34 (13–15)

BK-46: Andreas Rönnberg 11, Topias Laine 7, Linus Löfgren 3, Oscar Kihlstedt 3, Kenneth Dahlberg 2, Maksym Biegal 2, Benjamin Helander 2, Janis Selge 1, Linus Lindberg 1, Alex Lignell 1, Albert Lindholm 1