Celsa Steel

Celsa Steel

Robin Karlsson blir ny ÅIFK-tränare

(Västra Nyland)

På torsdagskvällen levererade Åbo IFK en oväntad handbollsnyhet. Föreningens herrlag tränas nästa säsong av Robin Karlsson.
Karlsson som under sin spelarkarriär har hållit till i BK-46, men också i HC West, ingick ännu under den senaste säsongen i Karislagets trupp. Men till hösten kommer han att ha ett annorlunda uppdrag, Karlsson skall träna ÅIFK:s herrar.
I ett pressmeddelande berättade ÅIFK att kontraktet är av modellen 1+1. Karlsson har aldrig tidigare tränat ett herrlag.
– Jag har alltid varit intresserad av att träna och under min karriär har jag tränat olika juniorlag. Nu dök det upp en möjlighet att få träna ett herrlag – om det behövs kan jag också spela – och det var enkelt att ta följande steg i min karriär, säger Karlsson.

PS.
Robin har spelat  imponerande 17 säsonger i BK-46' skjorta: gjort 1344 mål på 436 matcher (trea i alla tiders BK-statistik efter Jan Helander och Jukka-Pekka Korpimäki).
DS.