Sjoblom
smliiga smsarja kasipallo kasipallo

Sjoblom

Handbollens popularitet växer stadigt

Juniorverksamheten inom BK-46 Handboll blomstrar. För två år sedan grundades juniorsektionen, vars uppgift var att sköta om juniorsidans alla utmaningar. Efter en lyckad första säsong förstärktes juniorsektionen för ett år sedan, då verksamhetskoordinatorn Oscar Kihlstedt anställdes för att sköta den dagliga verksamheten. Oscar inleder nu sitt andra år och med erfarenheten från förra säsongen torde säsongsstarten löpa smidigt.

- Det var en spännande utmaning för mig att få koordinera juniorerna i min moderklubb den gångna säsongen. Jag har lärt mig mycket och tycker att jag har ett bra första år bakom mig. Erfarenheten från den gångna säsongen var värdefull och jag ser framemot att bygga vidare på denna erfarenhet under den kommande säsongen.
Då en ny säsong drar igång är det många detaljer som skall vara klara och Oscars erfarenhet på området betyder mycket. Till de aktuella områden som Oscar måste bita i hör bl.a. match- och träningskoordinering samt rekrytering.
- Det är viktigt att alla lag har en bra grund att jobba från. Tränare, hjälptränare, lagledare och alla spelare skall vara sugna på att jobba vidare därifrån de slutade på våren. Dessutom är det min uppgift att koordinera tränings- och matchtider på bästa möjliga sätt. Vi måste dessutom hela tiden satsa på rekrytering av nya utövare, något som först och främst sker genom school-tour, där jag reser runt till skolorna i trakten för att introducera eleverna i vår fantantiska sport.
En idrottsförening kan aldrig ligga på lagrarna, och som Oscar säger består en stor del av arbetet i att rekrytera nya utövare. Under de senaste åren har juniorantalet i BK-46 Handboll ökat markant.
- Förra säsongen hade vi 253 registrerade juniorer. Skolbesöken har visat sig vara ett bra sätt för att locka till sig nya spelare. Jag menar ändå att bra tränare och ledare runt om i lagen också bidrar till att locka med sådana som vill prova på handboll.
BK-46 Handboll går alltså in för en ny säsong och på juniorsidan ligger tyngdpunkten på att öka antalet utövare eftersom det aldrig går att vara för många utövare i ett juniorlag. Idag finns det många idrottsgrenar som barnen i Raseborg kan utöva vilket skapar en sund konkurrens där fokus ändå ligger på samarbete eftersom mångsidighet i idrottsutövandet är viktigt för barnen och ungdomarna.
Varför skall jag spela handboll i BK-46, Oscar Kihlstedt?
- Du ska spela handboll i BK-46 eftersom vi alltid strävar efter att ha roligt och alla är välkomna till våra lag som har kompetenta och utbildade tränare. Dessutom ligger vår seniorverksamhet på högsta nivå då både herr- och damlaget spelar i de högsta nationella serierna. Lägger man till det faktum att dessa lag byggts upp med våra egna juniorer kan det bara konstateras att det är vi de enda i Raseborg om att erbjuda.
Om du är intresserad av att spela handboll skall du alltså inte tveka, ta kontakt med laget i din åldersklass och kom på träning!