Etela
Roth
Celsa Steel
smliiga smsarja kasipallo kasipallo
 
Etela
Roth
Celsa Steel

BK-naisilla hymyä huulessa

<Etelä Uusimaa 11.2.2016>

BK-naisilla hymyä huulessa

BK-46:n käsipallonaiset laittoivat lauantaina vahingon kiertämään ja tuulettivat oloaan SM-sarjassa. Viimeksi Dickenin puolustuspihdeissä poroksi palanut BK heitti hohtimet Atlaksen kaivoon ja kohteli sarjajumboa kotikentällään kaltoin. Voittolukemat kirjattiin notta 34-20 (16-12).

 Dickenin jälkeen Atlaksen puolustuksen kohtaaminen mahtoi tuntua samalta kuin Aku Ankan lukeminen Proustin Kadonnutta aikaa etsimässä-kirjan kyytipojaksi. Aikaa ja tilaa oli jonnin verran enemmän, kun Atlas peruutti kuuteen metriin värjöttelemään. Sirja Lassinharju pääsi heti alussa heittämään läheltä ja lujaa ja asetti tahdin emäntien elostelulle. Ottelu olisi pitänyt naulata jo avausjaksolla, mutta kentälle vaihdetun penkkiosaston ote lipsui ja Atlas pääsi ainakin näennäisesti uhittelemaan. Toisen jakson avannut 6-1-spurtti sen uhittelun lopulta mitätöi. BK:lta irtosi maalintekoon poikkeuksellisen runsas yhdentoista pelaajan revohka ja toisella puoliskolla protokollaan kirjattiin viisi nimeä, jotka eivät vielä ensijaksolla osuneet.

Atlaksen hyökkäysaseet olivat vähissä ja toisen jakson osumaprosentti (31) valui ämpärin pohjalle. Pienikokoinen Adriana Jakimova taiteili pakin paikalla ihan näppärästi ja Carla Oleniuksella oli hetkensä, mutta muuten oli hiljaista. Jos nuo kaksi otetaan laskuista pois, niin vieraat viruttivat yhdeksästä metristä heittonsa hunningolle (5/28). Siinä oli näppinsä pelissä myös maalivahti Linda Österholmilla, jonka torjuntaprosentti lähenteli 50:tä ja oli toisella jaksolla melkein 60.

Humiseva harju
Lassinharju oli ottelun annista innoissaan. - Meillä oli vastustajaa parempi fiilis ja suurempi tahto. Haluamme sarjassa neljän joukkoon ja teemme kaikkemme sen eteen. Maalit jakautuivat leveälle rintamalle ja iloitsimme onnistumisista, saimme hymyä naamalle. Se hymy on ollut välillä kateissa, mutta olemme koittaneet saada sitä enemmän pintaan, hän jutteli. Hymy on hyytynyt osin siksi, että BK on sarjassa viidentenä ja välieriin pääseminen ei ole enää omissa käsissä. Lauantainakaan ei apuja herunut, kun edellä olevat SIF ja Sparta pelinsä voittivat. Neljän sakkiin on edelleen neljä pinnaa matkaa. - Onhan se turhauttanut, että tilanne on tämä. SIF-matseihin ja niihin kolmeen tappioon on kaatunut paljon. Mielestäni olemme joukkueena olleet SIF:iä parempia, mutta he ovat sen yliotteen saaneet, Lassinharju tuumi.

Lauantaina BK antoi taas kontrauskoneensa laulaa kymmenen maalin edestä. Kontratehoista aina paljon puhutaan, mutta useasti ne ovat repertuaarista puuttuneet ja pelejä maksaneet. Kaikki kunnia Atlakselle, mutta seuraavassa pelissä HIFK:ta vastaan testataan taas enemmän kontrien purevuutta ja millaista loikkaa niihin löytyy. - Puolustuksesta se lähtee ja sitten pitää vain rohkeasti juosta ylös. Meillä on nopeat laiturit, joten meidän pitäisi pystyä aina kontraamaan. HIFK:ta vastaan pitää satsata täysillä ja pistää kaikki likoon, Lassinharju evästi.

Spartasta täksi kaudeksi Karjaalle siirtyneen pakin kausi on sujunut ailahtelevasti eikä hän ole hyökkäyspäässä yltynyt sellaisiin tekoihin ja tehoihin, joista hänet Spartasta muistetaan. - Alkukausi meni penkin alle, mutta sen jälkeen olen koko ajan parantanut. Varsinkin puolustuksessa olen nostanut tasoa. Kyllä ne maalihanatkin ovat hiljalleen auenneet. Itse ajattelen myös niin, että olen vielä niin nuori, ettei minun pidäkään osata kaikkea. Tämä on kuitenkin vasta ensimmäinen kauteni aikuispelaajana, hän mietti. Lassinharju on uutena pelaajana ollut joskus irrallisen oloinen hyökkäystoimista eikä ole päässyt luonnolliseen rytmiin ja omaan peliin kiinni kuin hetkittäin. - Hyökkäyspelissä on ollut hakemista ajoituksissa ja yhteisymmärryksessä. Se vie käsipallossa aikaa, että siihen uudessa joukkueessa pääsee. Spartassa osasimme lukea toistemme ajatukset ja oli ihan selvää mitä teemme.
-Se menee ensi kauteen, että yhteispeli ja oma peli paremmin toimii. Ensi kaudella nähdään se todellinen Sirja.

Ottelutilastot:
BK-46 (maalit/heitot): Pamela Degerman 7/12 (7 m 3/3), Sirja Lassinharju 6/12, Elin Löf 4/5, Emilia Holmberg 3/7 (7 m 1/1), Jenny Löf 3/5, Linda Sjöblom 3/3, Elin Sjölund 3/3, Jannica Kullberg 2/3, Sofia Silén 1/2, Josefin Aaltonen 1/2, Heidi Sjöberg 1/2. Yhteensä 34/56 (61 %).
Maalivahdit: Linda Österholm (60 min.) 19 torjuntaa.
Jäähyt: Aaltonen 2 min, Annette Nyberg 2 min.
Pallonmenetykset: 19.
Kontrausmaalit: 10.

Atlas: Adriana Jakimova 5/8 (7 m 1/1), Carla Olenius 4/8 (7 m 1/1), Isa Jauhiainen 3/12, Tiina Ahovaara 3/3, Nea Heerman 2/4, Emmi Högbacka 1/7, Kristiina Helaskoski 1/5, Anu Pihlström 1/1, Janina Lampi 0/4, Salla Holopainen 0/2. Yhteensä 20/54 (37 %).
Maalivahdit: Jonna Kullberg (60 min.) 9 torjuntaa.
Jäähyt: Jauhiainen 2 x 2 min, Ahovaara 2 min.
Pallonmenetykset: 22.
Kontrausmaalit: 2.

Tuloksia: SIF – ÅIFK 27-21 (11-11), Grani – Sparta 21-22 (6-10). Naisten maajoukkue maaliskuun Slovakia-otteluihin julkistettiin viime viikolla eikä mukana ollut yhtään BK:n pelaajaa. Degerman sinne oltaisiin kovasti haluttu, mutta hän kieltäytyi kunniasta. Degerman kertoi kysyttäessä, ettei ole enää motivoitunut maajoukkuetta edustamaan ja aikoo jättää pysyvästi Suomi-paidan sikseen.

-ts-