Etela
Roth
Celsa Steel
Etela
Roth
Celsa Steel

Peter Kihlstedt, Teddy Nordling, Thomas Holmberg

BK-46 gör sig klar för nästa säsong
BK-46 Handboll har startat sina förberedelser inför nästa säsong genom att utse ansvarstränarna för FM-ligalaget (herrar) och FM-serielaget (damer).
Peter Kihlstedt och Teddy Nordling bildar tränarduo för herrlaget medan Thomas Holmberg tar över tränaransvaret för damlaget.

BK-46 valmistautuu seuraavaan kauteen
BK-46 Käsipallo on aloittanut valmistelut seuraavaa kautta varten nimittämällä vastuuvalmentajat SM-liigajoukkueelle (miehet) ja SM-sarjajoukkueelle (naiset).
Peter Kihlstedt ja Teddy Nordling muodostavat valmentajakaksikon miesten joukkueelle ja Thomas Holmberg ottaa valmennusvastuun naisjoukkueesta.

Peter Kihlstedt, som under den gågna säsongen ensam ansvarat för BK-46:s herrlag får ett starkt stöd vid sin sida under den kommande säsongen i och med att Teddy Nordling ansluter sig till tränartruppen.  
-Jag är verkligt glad att Teddy ville ställa upp. 2 ögonpar ser mer än ett par och jag vet efter de diskussioner vi fört med Teddy att vi kan föra laget till en ny nivå. Vi kompletterar varandra på ett bra sätt och jag ser med tillförsikt på den kommande säsongen. 

Teddy Nordling, hemma från Hangö, och med ett långt handbollsförflutet i bland annat Alingsås, säger för sin del att han ser framemot att att få ingå i tränarstaben för BK. 
-Jag har ju själv fått mycket av min handbollsfostran i BK, och kunde därifrån ta avstamp för en internationell karriär i tiderna. Man kan säga att cirkeln nu sluts då jag får gå in som en av herrlagets tränare. Jag ser fram emot uppdraget och är väldigt nöjd att få jobba tillsammans med Peter. Efter att de senaste åren jobbat med juniorhandboll i Hangö känns det verkligen spännande att ta steget vidare och börja jobba med ett herrlag.   

För BK-damernas del kommer det också att ske en förändring på tränarsidan. Thomas Holmberg, en riktigt BK-ikon i likhet med Kihlstedt och Nordling,  träder in som ansvarig tränare för damerna. Under den gågna säsongen har han fungerat som assisterande tränare. 
-Det ska bli riktigt spännande. Truppen i år var rätt tunn, men vi har bra juniorer på damsidan på kommande och på sikt så kan vi skapa ett riktigt slagkraftigt lag, säger Holmberg. 

Björn Siggberg, ordförande för BK-46-handbollen är mycket nöjd över att Peter, Teddy och Thomas ställer upp. 
-Den nya styrelsen som valdes i höstas, efter en rätt så turbulent sommar, har under de här första månaderna ägnat mycket tid åt att bygga upp en modell som skall bära frukt inom de kommande åren. Vi har ägnat och ägnar hela tiden mycket tid åt att bygga ett (ekonomiskt) fundament som ska ge sportsliga framgångar. Målet är att såväl herr- som damlaget inom tre år ska vara bland topp tre lagen i Finland och vi ska vara den ledande juniorföreningen. Det är målen vi jobbar mot, och med de tränare vi idag kan presentera för herr- och damlaget, så har vi igen tagit ett steg mot de uppställda målen, säger Siggberg och fortsätter, -Vi kommer aldrig, och har inte heller ambitionen eller resurserna att köpa oss till framgång, men vi har traditioner, egna juniorer, föreningsanda och ett starkt engagemang att bygga på. Och framförallt har vi ett handbollskunnande i föreningen, vilket de nu utsedda tränarna är ett typiskt exempel på. Med sammanlagt 232 landskapsmatcher plus hundratals klubbmatcher i ryggen, så känner vi att dam- och herrlaget är i mycket trygga händer och vi ser med tillförsikt på den kommande säsongen!
Mer information; Björn Siggberg, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 044 327 7327

FAKTARUTA:
Peter Kihlstedt:
10 FM-guld
Spelat i BK-46 och William Team
Tränat juniorer från mini-a-pojkar
2 år tränare för William Team
2 år tränare för BK:s damer (brons det andra året)
1 år som tränare för BK:s herrlag

Teddy Nordling
3 FM-guld
Spelat i Hangö IK, BK-46, VFC Setubal (Portugal), Alingsås HK, VFL Bad Schwartau (Tyskland)
Tränat juniorer från mini-b-pojkar

Thomas Holmberg
12 FM-guld
Spelat i BK och William Team (div. 1)
16 år juniortränare (både pojk- & flicksidan)
2 år som assisterande tränare för BK-herrarna
2 år tränare för BK:s andra lag (div 1 & div 2)
1 år assisterande tränare för BK:s damer