Etela
Roth
Celsa Steel
smliiga smsarja kasipallo kasipallo
 
Etela
Roth
Celsa Steel
FM-serielaget /SM-sarjajoukkue
damerlagfoto1N1D-laget / N1D-joukkue
n1d

Lindén tar över efter Holmberg

(Västra Nyland)

Karisklubben BK-46 byter tränare för sitt damlag efter den här säsongen. Thomas Holmberg lämnar BK och handbollserien till förmån för sin assisterande tränare Mathias Lindén.

– Det här känns som det rätta tillfället att stiga åt sidan. Jag har varit huvudtränare i tre år och innan det var jag assisterande tränare i ett år. Sammanlagt har det blivit 18 år som tränare, så nu får det räcka.

Det säger Thomas Holmberg på måndagsmorgonen, en stund efter att BK har meddelat den pågående säsongen blir hans sista som BK-damernas tränare. Holmberg valde alltså själv att stiga åt sidan.

– Från första början gav jag mig själv tre år för det här och jag tror att det är bra om det kommer in nya tankar i laget.

Ny roll för Lindén

Och han efterträds alltså av Mathias Lindén som nu är andra tränare.

– För mig är det här en stor sak, det är roligt att få den här chansen i sin moderförening och det är en spännande utmaning, säger Lindén.

– Men först gäller det förstås att vi genomför den säsongen på ett bra sätt. Vi har ett bra samarbete med Thomas och slutför det arbetet nu, säger Mathas Lindén.

Arbetet fortsätter

Även om beskedet om tränarbytet kom redan nu, så ändrar det inte särskilt mycket på arbete den här säsongen.

– Jag vill också lyfta fram att Mathias och jag har – och har haft – ett bra samarbete. Jag tror inte att spelarna påverkas av att redan nu veta att jag skall lämna laget.

Thomas Holmberg säger att det med tanke på nästa säsong är bra att redan nu meddela vem som skall träna laget.

– Just nu pågår det spelarförhandlingar i många klubbar och det första en spelare frågar är vem som skall träna laget. Nu är inte det ett bekymmer i Karis och visst är det bra att den nya BK-tränaren redan finns på plats i laget.

Nya roller

Efter den här säsongen säger Holmberg att han tar en paus som tränare. Men han säger också att man aldrig vet vad som kan hända i framtiden.

– Fast nu skall det bli skönt att lägga skorna och visselpipan åt sidan. Det krävs mycket arbete som tränare och det är mycket som skall planeras. Men trots allt har tiden som BK-tränare varit rolig och den har gått snabbt.

Mathias Lindén, som tar över stafettpinnen, hoppas och tror att den nuvarande lagstommen fortsätter.

– Thomas och jag har säkert ungefär samma handbollstänk, men han har ju själv spelat på toppnivå och det har inte jag, så det kan finnas små skillnader. Säkert kommer det att bli vissa nyheter i träningen, säger Mathias Lindén.