Etela
Roth
Celsa Steel
Etela
Roth
Celsa Steel
 
 • sjoman
 • raseborgs bygg
 • sirkus finlandia
 • fennia logo
 • op
 • hotel socis
 • kw
 • vmp
 • karis telefon
 • contrak
 • ekenas sparbank
 • varuboden
 • aktia
 • sjobloms
 • ralf ljung
 • alltrans
 • ek-automatic
 • ekenas energi
 • forcit
 • hango elektriska
 • ideal auto
 • jousmaa
 • karis-fysioterapi
 • larkkulla
 • n3m
 • ph-pelti
 • popsi
 • rasmin
 • sba
 • team sportia

God Jul och ett Gott Nytt År - Hyvää Joulua ja Hyvää Uutta Vuotta

Bästa BK-are
BK-46 handboll har idag för första gången på 14 år vunnit en tittel. Vi är nu stolta cup vinnare. Vi gjorde det inför den största publiken som infunnit sig för en cup final i finsk handboll. Och vi gjorde det inför TV publiken runt om i Finland. Vi gjorde en verklig pr grej för finsk Handboll. Ett stort tack till laget med vår tränare Andreas i spetsen. Ni vägrade ge upp och det vägrade också publiken. Tack för det otroliga publikstödet. Tack till alla funktionärer som ställer upp match efter match. Tack till alla lagledare och tränare som bygger upp det hela från grunden. Tack likaså till nuvarande styrelse och gamla styrelsemedlemmar. Likaså alla som stött Raseborgs Expo. Ni har alla gjort ett långsiktigt jobb för att föra upp BK till toppen.
Till sist det allra viktigaste stödet. Utan alla våra sponsorer skulle vi inte vara på den nivå vi nu är. Nu blickar vi framåt mot en verkligen intressant handbollsvår.
Jag önskar er alla en
God Jul och ett Gott Nytt År.
Björn Siggberg
Ordförande

Hyvät BK -laiset
BK-46 voitti ensimmäistä kertaa 14 vuoteen cup-mestaruuden. Olemme ylpeitä. Teimme sen suuren halliyleisön ja TV yleisön edessä. Teimme todella hyvää PR työtä käsipallolle. Suuri kiitos koko joukkueelle ja valmentajallemme Andreakselle. Kieltäydyitte antamasta periksi kuten teki myös yleisö jolle suuri kiitos. Kiitos kaikille toimitsijoille jotka tekevät vapaaehtoisesti työtä ottelu ottelun jälkeen. Kiitos kaikille valmentajille ja joukkeueen johtajille jotka luovat koko toiminnan pohjan. Kiitos nykyiselle hallitukselle ja entisille hallituksen jäsenille. Kiitos myös Raaseporin Expon tukijoille. Teidän kaikkien avulla BK on palannut huipulle.
Lopuksi suuri kiitos sponsoreillemme, ilman tukijoita emme voisi olla nykyisellä tasolla. Nyt suuntaamme katseen kohti todella mielenkiintoista käsipallokevättä.
Toivotan kaikille hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta.
Björn Siggberg
Puheenjohtaja

BK tog cupen

(Västra Nyland)

Det blev en hård kamp, men BK-46 gjorde det. Söndagens cupfinal i herrhandboll mot Dicken i Karis slutade 24–22.
– Det är otroligt skönt. Det kändes litet som vi länge spelade i uppförsbacke, men i slutet kunde vi sedan stiga och göra de mål som behövdes, sade Robin Sjöman i BK.

Precis som när man mötte Cocks i FM-ligan i onsdags var BK illa ute i inledningen. Mikael Mäkelä storspelade i Dickens mål och såg till att gästerna ledde med 7–3 efter tolv minuter och med 9–5 efter arton.
BK kom dock igen och framför allt Robin Sjöman steg fram med några viktiga mål. Dit hörde också matchens mål, 10–10, där delikatessen var Jac Karlssons frispelning som helt öppnade Dicken-försvaret.
Dicken gick till pausledning 11–10 tack vare ett lågt skott av Max Granlund och i andra halvlek öppnade man igen starkt med att gå upp till 14–11.
BK släppte dock inte kontakten, men Mäkelä såg till att BK fick slita för varje mål. Sex minuter före slutet kunde dock Sebastian Säkkinen kvittera till 21-21 och BK var i kapp.
I anfallet därpå åkte sedan Oskar Kihlstedt ut på en tvåa, men det stoppade inte BK. Linus Lindberg gjorde 22–21 varpå Jac Karlsson dunkade in 23–21. Ian Martin reducerade ännu till 23–22, men Robin Sjöman avgjorde med ett rent viljemål i slutminuten.

BK är årets cupmästare. BILD: THOMAS SUNDSTRÖM

– Jag är väldigt stolt över laget. Även om vi inte gör en riktig toppmatch så gör vi tillräckligt, sade BK-tränaren Andreas Rönnberg.
I Dicken var Mikael Mäkelä klar etta och försvaret höll länge. I anfallet var Ian Martin och Max Granlund viktiga.
– Vi ledde långa stunder, men det viktiga är att leda i slutet av matchen och det gjorde vi inte. Jag kan inte påstå att BK ändrade på någonting i sitt spel. Vi gjorde några misstag och de blev kostsamma, säger Dickens Benny Broman.
BK kämpade bra i försvaret och Bodgan Klepa gjorde definitivt sitt i målet. I anfallet hade man länge problem med Mäkelä, men 24 mål räckte till. Jac Karlsson och Robin Sjöman stod båda för avgörande insatser. BK hade också stor hjälp av en högljudd publik på nästan 1000 personer.

(Svenska.yle)
https://svenska.yle.fi/artikel/2019/12/22/langa-titeltorkan-over-for-bk-46-vann-cupfinalen-efter-sen-vandning-mot-dickenLånga titeltorkan över för BK-46 – vann cupfinalen efter sen vändning mot DickenBK-46 fick jaga under nästan hela cupfinalen mot Dicken. Men när allt skulle avgöras var Karislaget skarpare och vann. Titeln är den första sedan 2005–06 då laget tog hem dubbeln.

(LÄNSI-UUSIMAA)
https://www.lansi-uusimaa.fi/artikkeli/827667-karjaalle-viimein-suomen-cupin-mestaruus-bk-46-ratkaisi-ottelun-edukseen-vasta?fbclid=IwAR2gAobUNXJsVlWyfo3Fxa9aBEsVobWLeWTS3PPlKLzCmr3wG21lO-k2M0M
Karjaalle viimein Suomen Cupin mestaruus - BK-46 ratkaisi ottelun edukseen vasta pelin viimeisillä minuuteilla


 

 

 

 

Jac Karlsson fortsätter i BK-46!


Jac Karlsson fortsätter i BK-46!

Lagbygget inför säsongen 2020-2021 med BK-46 herrarlag har börjat.
De fem första spelarkontrakten har idag undertecknats. Andreas ” Gea” Rönnberg fortsätter som spelande tränare. Andreas upplever att han ännu har mycket att ge laget, både som spelarer och som tränare. Andreas säger också att han som person samtidig har möjlighet att utvecklas.

Målsättningen är att också nästa säsong kämpa om guldet.

En av de många framgånsrika handbollsspelarna som fått sin start i BK-46, Jac Karlsson fortsätter också åtminstonde ett år till. Jac har med sin erfarenhet under hösten visat sig vara den förstärkning man räknade med när Jac kom till laget i år.

Den mångåriga högerbacken Victor Westerlund har också skrivit på för spel ett år till i BK-46. Framtiden ser också bra ut då det finns unga spelare som vill forstätta att utveckla sig som handbollsspelare inom BK-46. Tillsvidare har två av dem, Oliver Nordlund och Linus Sjöman undertecknat spelkontraktet för säsongen 2020-2021.

Henrik Lindroos som är en av krafterna bakom lagbygget, är nöjd med att man i ett så här tidigt skede kan presentera endel av de spelare som skall kämpa om guldet under nästa säsong.

(Västra Nyland)
Rönnberg nöjd med att Karlsson fortsätter i BK
På fredagsmorgonen meddelade BK-46 att Jac Karlsson spelar ligahandboll i Karis även nästa säsong. BK:s spelande tränare Andreas Rönnberg är nöjd med kontraktet.
https://www.vastranyland.fi/artikel/ronnberg-nojd-med-att-karlsson-fortsatter-i-bk/?fbclid=IwAR1wZLSJM_u-kLQ10ugUesXYxfL6hwtjoo2AN1PDW_Ms97cw0sN4n7SX7OI

https://svenska.yle.fi/vastnyland
Jac Karlsson stannar i Karis - skriver kontrakt för ännu en säsong i BK-46

 

BK-46 Handboll i de finska cup'erna

BK-46 har vunnit Herrarnas Finska Cup 11 gånger:
2006, 1998, 1996, 1994, 1993, 1991, 1990, 1989, 1987, 1986, 1985.
Och varit därtill sex gånger till i final: 2007, 2005, 2003, 2002, 2001, 1988.

BK-46 har vunnit Damernas Finska Cup en gång: 2005.
Och varit därtill två gånger till i final: 2008, 2006.BK-46 starkare i Sjundeå

(svenska.yle)
BK-46 starkare i västnyländska handbollsderbyt – Sjundeå IF klappade ihop i andra halvleken

Karislaget BK-46 gjorde en riktigt stark andra halvlek i det västnyländska derbyt i herrarnas FM-liga i handboll. BK låg under i paus, men vann matchen som spelades i Sjundeå bollhall på lördag kväll.
https://svenska.yle.fi/artikel/2019/12/07/bk-46-starkare-i-vastnylandska-handbollsderbyt-sjundea-if-klappade-ihop-i-andra?fbclid=IwAR0F0Vy9wmnrju0L-zJPmUH-PA7LXclQcsJ0DWWWf51fKbAKeK-XkGDBRpI

(Västra Nyland)

BK fortsätter övertyga – bra start räckte inte för SIF
En bra start räckte inte för Sjundeå IF i hemmahallen. Karislaget BK-46 vann lördagens västnyländska derby i handbollens FM-liga med 32–25.
https://www.vastranyland.fi/artikel/bk-fortsatter-overtyga-bra-start-rackte-inte-for-sif/?fbclid=IwAR3iM47UW7a2DRsU7MDEEOLB7xkCGNaTcblMYuPrm9qaT8sIHUCOA2lJJXI